IMG_20190627_195359

הילד דופק – פיזית – את הראש בקיר, מה עושים?

לא תמיד הבעיה היא חינוכית • חשוב לדעת!

שאלה:

שלום רב, אני אימא לבן שנה ו־4 חודשים. בחודש האחרון בכל פעם שמשהו קצת לא מוצא חן בעיניו הוא מגיב בחריפות וישר מתחיל לדפוק את הראש בקיר ברצפה או מה שבאזור שלו. קראתי קצת ומה שהבנתי שכדי לא להתיחס במיוחד אפילו לא להסתכל או לצאת מטווח הראיה של הילד אני משתדלת לעשות זאת באמת הוא קצת נרגע אבל עדיין כשמשהו מכעיס אותו נורא הוא יתחיל לדפוק את הראש והאמת שהוא גם מפתיע ודופק את הראש בחוזקה עד כדי חבורות כחולות על הראש כמובן כשאני רואה את זה אם הוא רציני אני משתדלת להרים אותו ישר אבל לא להתייחס לפעולה אני קצת מודאגת מזה אשמח לדעת אם יש דרך טובה יותר להתמודד.

תשובה:

דרך ההתמודדות עליה קראת, היא יעילה בהרבה מן המקרים, אך יחד עם זאת יש מקרים (בפרט בגילאים קטנים) בהם התנהגות כזו מעידה על קשיים בוויסות התחושתי. הקשיים האלה יכולים לבוא לידי ביטוי ברגישות־יתר או בתת־רגישות תחושתית.

ילדים שסובלים מתת־רגישות תחושתית זקוקים למגע חזק ועמוק כדי לחוש את מה שילדים אחרים חשים ביתר קלות. הילדים האלה חשים צורך לגעת באנשים, בחפצים, בקירות וכדומה וזקוקים למגע חזק – לעיתים מגע שלילד אחר היה מכאיב. הילדים האלה מרבים לגעת בילדים אחרים ומתקשים לשמור על גבולות גוף בינם לבין הסביבה. הטחת הראש של בנך כמו גם הביטויים הפיזיים של רגשותיו והנטייה להכות את עצמו ואחרים יכולים לנבוע מהצורך שלו לחוש את הסביבה.

מומלץ לבקש הערכה של רופא התפתחותי וכן בדיקה של מרפאה בעיסוק שמתמחה בהתפתחות הילד. אלה יוכלו לאבחן האם אכן זו הבעיה של הילד ולהמליץ לכם על טיפול מתאים. בכו"מ מה שברור הוא שהילד זקוק להרבה מגע גופני מהוריו ולגישה מרגיעה ותומכת בקשייו.

בהצלחה!

קבלו עכשיו את קלפי ההיכרות שלי בחינם ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם

שתף

יצחק יונה

יצחק יונה

ייעוץ חינוכי • הנחיית הורים • פסיכותרפיה

פוסטים אחרונים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן