1249395_S

הילד מסרב להיכנס לגן

ואיך זה קשור לכך שהוא לא מסכים להישאר עם בייביסיטר? • כנסו

יש לנו ילד יחיד בן שלוש וחצי שמאוד קשור אלינו. בתקופה האחרונה הוא לא רוצה ללכת לגן ונכנס בבכיות, זה כנראה התחיל בגלל ילד שהיה דוחף אותו אבל טיפלנו בזה והכול בסדר היום. מיותר לציין שאין לנו שום חשש מגננת מתעללת..

לצורך מענה מדויק יותר שאלתי כמה שאלות מכוונות:

ש: מה הכוונה קשור אליכם מאוד?

ת: שאנחנו לא יכולים להשאיר אותו עם בייבי סיטר.
ש: יש לו אחים?
ת: אין לו אחים.
ש: האם הכניסה שלו לגן בתחילת שנה הייתה קשה או בגדר הסביר או שגם אז היו קשיים?
ת: הכניסה גם הייתה קשה.

תשובה:

שלום וברכה, ההסבר לתופעה כנראה קשור לעובדה שאתם לא יכולים להשאיר אותו עם בייביסיטר. בלי קשר לשאלה המהותית, האם נכון להשאיר ילד עם בייביסיטר או לא, נאמר כך: הסירוב של הילד לא לשהות עם בייביסטר הוא מובן. ילד מעדיף להיות עם הוריו בבית. מה שלא תקין זו העובדה שאתם נכנעים לדרישה הזו.

מתיאורך נראה כי ילדכם הוא חששן מטבעו וכי הוא זקוק לכם כל העת. זה די מתכתב עם העובדה שהוא ילד יחיד בבית. דווקא בשל כך, עליכם להכשיר אותו למסוגלות למציאות שונה. בגלל שזה לא נעשה – כנראה – עד היום, זה הגיע למצב שהוא 'עושה לכם סרטים' בכניסה לגן.

מה עושים?

המשימה שלכם היא להתחיל להרגיל את הילד לאט־לאט לכך שאתם כן יכולים לעזוב אותו לזמן־מה ולחזור. אני ממליץ להתחיל עם הנושא של הבייביסיטר; היות ויהיה לכם קשה למצוא בייביסיטר שתסכים לשמור על ילד שמתנגד לעצם נוכחותה, השקיעו מחשבה ומצאו מישהי שמוכרת לילד ושיש לכם קשר קרוב איתה (עדיף לא סבתא של הילד – כי זה לא ישיג את המטרה), אבל עדיין כזו שהילד מתנגד שתשמור עליו, ותסכמו איתה מראש אפילו על תשלום גבוה יותר (תחשבו על זה כ'טיפול'). הכינו את הילד מראש שהיום תבוא מישהי שאבא ואימא מכירים בכדי להיות איתו קצת. מאותו הרגע אל תכבירו במילים אלא חזרו על מנטרה קבועה ”אבא ואימא סומכים עליה והיא תשהה איתך לקצת זמן” – בלי ויכוחים מיותרים. גם אם הילד יבכה, תעמדו במילתכם ותצאו מן הבית (חשוב שגם על פניכם לא ייראה שאתם מתקשים לעזוב אותו). תתחילו בזמן קצר ותגדילו את טווח ההיעדרות שלכם ככל שיעבור הזמן.

היות ולא ניתן כאן להרחיב מדי, פשוט חשבו איך אתם פועלים ברוח זו במגוון מקרים (ככל שתגדילו את מוקדי השינוי, כך ההפנמה והשינוי יהיו מהירים ויעילים יותר). כאשר הילד יתחיל להפנים את המצב החדש ואף להתרגל אליו, יופחתו מאליהם הסימטומים שהזכרת.

בהצלחה!

קבלו עכשיו את קלפי ההיכרות שלי בחינם ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם

שתף

יצחק יונה

יצחק יונה

ייעוץ חינוכי • הנחיית הורים • פסיכותרפיה

פוסטים אחרונים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן