23296_S

המורה המליצה שישלים בחופש – הילד לא מסכים

הוא צבר פערים במהלך שנה"ל ועכשיו לא רוצה להשלים פערים, האם תלחצו עליו בעניין? • כנסו

שלום רב, בני הבכור סיים השנה כיתה א'. אני רוצה שהוא יתאמן בקריאה בחופש זאת בעקבות אסיפת ההורים האחרונה בה המורה אמרה לנו שהוא זקוק לאימונים. הוא כמובן מתנגד. האם אני צריכה לקבוע לו עובדה ולהתעקש שכל יום יקרא מעט? אציין, כי בשנה האחרונה, לאחר שהילד גילה התנגדות לעשות שיעורי בית, בעלי ראה את המצב וביקש שאשחרר את הילד ושאתן לו לשאת בתוצאות – וכך היה, הרפיתי. כתוצאה מכך, בחצי שנה האחרונה ראיתי שלילד לא אכפת, הלך ללא הכנת שיעורי בית, קיבל הערות מהמורה ועדיין לא השתנה. כיצד עליי לנהוג?

תשובה: עניין ההשלמות ושיעורי בית בחופש הגדול הוא נושא מדובר הרבה. אנחנו ההורים צריכים להשלים עם העובדה שבחופש לא לומדים! חופש הוא זמן להתרעננות והחלפת כוחות, וממש כמו שאנחנו המבוגרים לא אוהבים שמבקשים מאיתנו לעשות משהו שקשור לעבודה בזמן חופשה כך ילדינו. עם זאת, יש להבדיל בין מקרה רגיל למקרה שציינת; היות ומדובר בילד שבמהלך שנה"ל התבקש להשלים שיעורי בית כנדרש ולא עשה זאת, בהחלט יש מקום לעמוד על כך שידביק פערים.

מצאו דרכים יצירתיות ללמידה

מה שכן, למרות שזה כביכול 'בעיה שלו', רצוי למצוא דרכים יצירתיות ללימוד, לדוגמה: ציינת שנדרשת השלמת פערים בנושא הקריאה, אין זה אומר שהילד חייב ללמוד מתוך ספר או חוברת שיזכירו לו את שגרת הלימודים ויגרמו לו לסרב לעשות זאת. במקום זאת רצוי לחזק איתו את נושא הקריאה באמצעות קריאת עיתון ילדים, שְלטים ברחוב, כיתוב על חטיפים וכדומה (כן, זה דורש יותר מאמץ מצידנו אבל מי אמר שקל לגדל ילדים) – לנסות ללמדו באופנים שיהיו מעניינים עבורו ויגררו פחות התנגדויות.

איך תנהגו בשגרה?

לגבי ההתנהלות בשגרה, הגישה שבן־זוגך מציע, להטיל את האחריות על הילד, מועילה אמנם בהרבה מן המקרים, אך רק אם מתקיימים כמה תנאים, כשהתנאי הכי חשוב הוא קיומו של שיתוף פעולה מלא מצד צוות ההוראה בבית הספר (מורה שיודעת שעליה לעקוב אחר השלמת שיעורי הבית של הילד ובמידה ולא השלים לדאוג שישלים את השיעורים במהלך אחת ההפסקות) זאת על מנת שהילד יידע מראש שהוא יפסיד משהו – אם לא ישלים את עריכת שיעורי הבית.

בכו"מ, אם ניסיתם דרך זו והיא לא עבדה, רצוי לנהוג בדרך אחרת, למשל, לא להתעמת עם הילד על שיעורי הבית, אלא לתת הוראה (ולעמוד על כך) שעד שהוא לא משלים את שיעורי הבית הוא לא מורשה לשחק במחשב, או בכל משהו אחר שהוא מאוד אוהב לעשות. ייתכן שהילד יראה לכם הוא פשוט מוותר על המשחק, אבל סביר להניח שהוא יעשה זאת כדי לגרום לכם להשבר ולבטל את העונש, לכן אל תשברו כל כך מהר. חשוב גם שלא תעמיסו על הילד עונשים עד כדי הצרת צעדיו באופן ש'אסור לו כלום עד הוא לא מסיים את השיעורים'. במקום זאת היו עקביים על איסור אחד, בתקווה שבמשך הזמן הילד יתחיל לשתף פעולה בנושא הרצוי.

קבלו עכשיו את קלפי ההיכרות שלי בחינם ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם

שתף

יצחק יונה

יצחק יונה

ייעוץ חינוכי • הנחיית הורים • פסיכותרפיה

פוסטים אחרונים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן