835811_S

כשהמתבגר מתחיל לשאול שאלות

המתבגר שלכם עובר שינויים הורמונליים, איך תדברו איתו על הנושא?

שאלה שנשאלתי באמצעות תיבת שליחת ההודעות באתר (אפשר לשאול באנונימיות):

אני אימא לארבעה ילדים. הבכור שלי חוגג עוד חודשיים 16 שנים. אני מרגישה – כבר תקופה – שמשהו הובר עליו ואני די בטוחה שזה קשור לשינויים ההורמונליים שהוא עובר. השאלה שלי היא האם נכון בכלל לפתוח איתו את הנושא, ואם כן אז איך עושים את זה? ועוד משהו, מה עושים אם הוא ישאל 'יותר מדי שאלות', מה אני עונה לו? אודה על מענה.

תשובה: לגבי השאלה האם נכון לפתוח איתו את הנושא; זו דילמה בהחלט קשה. אבל היות ואת מעידה שעל בנך עובר משהו, ושאת בטוחה שזה קשור לנושא ההורמונלי, התשובה די ברורה, יש לשוחח עם הילד על הנושא.

מי אומר?

ראשית תחשבו, את ובעלך, מי מדבר איתו, האם את או הוא. את מכירה את בנך ויודעת טוב מכל עם מי הוא ירגיש יותר בנוח לשוחח על הנושא. זה תלוי מאוד בדינמיקה ההורית ובקשר של כל אחד מכם איתו.

מה אומרים?

אם מדובר בנער דתי/חרדי אז המסר העיקרי אותו אנחנו נדרשים להעביר לו הוא שבגיל הזה הגוף שלו עובר שינויים גם פיזיים וגם הורמונליים. הגוף גדל, הקול מתחלף המוח משתנה (פיזית) ועוד. יש לומר לו כי אם הוא חש בכל מיני שינויים בגוף שלו, אז מדובר בשינויים טבעיים ונורמליים.

איך מדברים על הנושא?

זה תלוי ברמת התקשורת ביניכם בשגרה. אם מתקיימת ביניכם תקשורת חיובית ביומיום, אז פשוט למצוא הזדמנות שיש אווירה טובה ומתאימה ולדבר על הנושא. אם אין ביניכם תקשורת טובה, לא מומלץ להתחיל לתקשר בנושא הזה. עלייך לחזק את התקשורת עם הנער קודם ואז לשוחח על הנושא.

אם הוא ישאל 'יותר מדי שאלות', מה אני עונה לו?

עדיף שבנך ישמע תשובות ממך מאשר שיחפש אותן בחוץ. המידע שרת יכולה לספק לו הוא יותר אמין ואחראי מאשר המידע שהוא יכול לקבל בחוץ. בעידן שלנו המידע נגיש והוא יכול להיות הרסני ובלתי הפיך ולכן אל לך לחשוש שמא הוא ישאל יותר מדי שאלות, אולי להיפך. באופן כללי, רצוי לשמוע אותו ולהבין ממנו מה הוא כבר יודע ולפי זה לספק לו את תשובות והמידע. אין טעם להעמיס על הנער מידע שלא רלוונטי אליו ושהוא לא חשב עליו קודם. שאלו שאלות מכוונות ולפי התשובות שתקבלו תספקו מידע. מה בדיוק לומר ובאלו מילים – זוהי תשובה שעדיף שתינתן באופן פרטני אבל ככלל, רצוי לנהוג כפי שכתבתי לך.

קבלו עכשיו את קלפי ההיכרות שלי בחינם ישירות לתיבת הדוא"ל שלכם

שתף

יצחק יונה

יצחק יונה

ייעוץ חינוכי • הנחיית הורים • פסיכותרפיה

פוסטים אחרונים

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן